Op zaterdag 10 mei viert de HH. Bonifatius en Gezellenkerk haar 80 jarige bestaan met een plechtige meerstemmige hoogmis. De hoogmis begint om 18.00 uur en iedereen is uiteraard welkom.

 

De mis zal worden geleid door pastoor W. Rekveld en speciaal voor deze gelegenheid zingt het Bonifatiuskoor de vaste gezangen uit: Missa Breve in C van Charles Gounod. Margo Deterd-Oude Weme speelt vooraf de Sonate voor Fluit en Piano in C van J.S. Bach, verder speelt ze de Sonate in D van Michel Corette en “the Dance of Blessed Spirits” van Chr. von Glück”. Na afloop is er koffie en thee op het pastoor Jetze Brandsmaplein.

 

Het vieren waard

We vieren dit weekend dat het 80 jaar geleden is dat de HH. Bonifatius en Gezellenkerk 80 jaar geleden in gebruik is genomen in 1934. Pastoor Brandsma werd al in 1933 als bouwpastoor benoemd en is tot zijn overlijden in 1963 in de Veldmaat gebleven. Daarna is hij opgevolgd door pastoor Hein Blom en later nam pastoor Hulleman zijn taak over. Tegenwoordig is de kerk onderdeel van  de parochie van St. Franciscus van Assië in Haaksbergen.

 

De kerk in de Veldmaat kent een rijke historie en dat is het vieren waard. Mocht u zelf verhalen of foto’s hebben van deze geschiedenis dan zijn wij daarin zeer geïnteresseerd. Er is al veel onderzocht en gepubliceerd in het boek 75 jaar Veldmaat wat vijf jaar geleden is gepubliceerd (er zijn nog een paar exemplaren beschikbaar!) maar wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe bronnen en verhalen. Wilt u alsnog een exemplaar van het boek 75 jaar Veldmaat  of heeft ons juist iets voor ons? neemt dan contact met  ons op.

 

Zo ontvingen wij afgelopen maand van een familielid van pastor Jetze Brandsma al deze afbeelding. Het is een foto van zijn begrafenis op 5 januari 1963 en was ons tot nu toe onbekend.

 

begravenis Brandsma 5-1-1963