Van 18 oktober 2014 t/m 1 november 2014 organiseert de geloofsgemeenschap van HH. Bonifatius en Gezellen, locatie binnen de Parochie St. Franciscus  van Assisië een bijzondere ikonen- en fototentoonstelling ter gelegenheid van haar 80-jarig bestaan. Drieikonenschrijfsters, verbonden met deze geloofsgemeenschap: Thea Borkes, José Heidendael en Toos Tijink tonen hun ikonen. Naast deze werken zijn ook ikonen, gemaakt door leerlingen van de Pius X en Theo Scholteschool te bezichtigen. De bezoekers kunnen daarnaast genieten van een digitale presentatie met foto’s van de 80-jarige geloofsgemeenschap. De fotopresentatie is samengesteld door Gerard Vaanhold.  De activiteiten vinden plaats in de pastorie en kerk van de HH. Bonifatius en Gezellen, Veldmaterstraat 61-63 in Haaksbergen.

 

Feestelijke opening
Op 17 oktober van 16:00 uur -18:00 uur zal Pastor Monninkhof de foto- en ikonententoonstelling feestelijk openen. Na de officiële opening kunnen de genodigden in gesprek met de schilders en kennisnemen van de ikonen en foto’s.

Vanaf 18 oktober zijn de tentoonstellingen geopend voor het publiek.

De openingstijden zijn:

Zaterdag 18 en 25 oktober en 1 november van 14:00 uur – 20:00 uur.

Zondag 19 en 26 oktober van 14:00 uur -17:00 uur.

 

Afsluiting op 1 november “Allerzielen” 18:00 uur
Met een Eucharistieviering in de Bonifatiuskerk op 1 november 18:00 uur wordt de tentoonstelling afgesloten. Voorganger in deze viering is pastor C. van Breemen met medewerking van het Franciscuskoor. Alle parochianen van de St. Franciscus van Assisië geloofsgemeenschap zijn hiervoor uitgenodigd.

 

7 oktober Lezing “Spiegels van de stilte” door José Heidendael

Als inleiding op de tentoonstelling verzorgt José Heidendael een speciale lezing over ikonen met de titel: “Spiegels van de stilte” op 7 oktober.  José legt uit wat ikonen zijn en deelt haar persoonlijke ervaringen met het schilderen van ikonen. De lezing begint om 19:30 uur en vindt plaats in de pastorie van de kerk. De toegang is gratis. Aanmelden kan via e-mail:c.renema@home.nl of telefonisch via 06 51800537.

 

Verkoop glazen ikoon  Moeder en kind bij inschrijving
Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Gerard Leferink het ikoon, getiteld Moeder en kind (afmeting 40 x 45 cm) van glas ter beschikking gesteld. Dit kunstwerk wordt bij inschrijving verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de organisatie van deze tentoonstelling om de gemaakte kosten te vergoeden.

 

Meer informatie?
Op de webpagina www.pvhaaksbergen.nl/nieuws/ikonen is meer informatie beschikbaar en een uitgebreide brochure.