Na het overweldigende succes van het concert vorig jaar is er dit jaar wederom een kerstconcert van het Orgineel Zillertal Sound op donderdag 10 december 2015 om 19.30 uur in de HH. Bonifatius en Gezellenkerk, Veldmaat Haaksbergen.
Het belooft een sfeervolle avond te worden met als thema: Wenn’s Weihnacht wird im Zillertal.

 

Kaartverkoop op de volgende dagen in de gemeenschapsruimte van de Pastorie:
  • Woensdag 25 november 2015 van 17:00 tot 18:00 uur
  • Zaterdag 28 november 2015 van 17:00 tot 18:00 uur
  • Woensdag 2 december 2015 van 17:00 tot 18:00 uur
  • en natuurlijk op de avond van de uitvoering.

Voor verdere informatie: de heer Hans te Lintelo, telefoonnummer 053 – 57 232 07 of per e-mail hans_telintelo@kpnmail.nl

Uit het prachtige Zillertal in Oostenrijk – het meest bekende dal van de wereld – komt veel goeds en dat is op de eerste plaats de muziek.
Als je hier door de dorpen wandelt lijkt het wel of uit elk huis muziek klinkt. Als u bij de “Sonnwendhof” aankomt net iets buiten het Zillertal in het plaatsje Schwaz, klinkt de muziek nog iets luider. Hier staat het huis van het echtpaar Rita & Andreas Slechter, van de “Orig. Zillertal Sound”.
Andreas is tekstschrijver componist, en samen met zijn Rita, zijn beiden met hart en ziel muzikanten.

Beiden spelen de oorspronkelijke Zillertal Sound, een eigen muziekstijl in deze zo populaire stijl volksmuziek. De “Orig. Zillertal Sound” maakt muziek die uit het hart komt, en geen imitatie is van andere groepen binnen dit genre. “Orig. Zillertal Sound” koos hun eigen muzikale richting. De originaliteit in hun muziekstijl en de eenvoudige originele teksten, teksten die ook eerlijk en oprecht zijn, werden hun handelsmerk.

Naast de ongeveer 150 live optredens per jaar, niet alleen in hun thuisland, maar ook in Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Engeland en zelfs de Verenigde Staten enthousiasmeert het jonge paar hun publiek ,jong en oud, met hun stem en krachtige songs. Hoogtepunt van de twee muzikanten was de onderscheiding voor de beste muzikale prestaties tijdens hun tournee in 2009 en 2010 in Amerika. “Hoewel ons leven vroeger bepaalt werd door de landbouw ,wonen we niet langer in het Zillertal, maar onze oorsprong ligt er nog steeds , zegt Rita. De Zillertaler kostuums dragen de twee muzikanten niet voor een toeristenbonus, maar omdat beiden ze met de nodige “ Tiroolse trots” dragen aldus Rita en Andreas.