Op woensdag 10 december om 20.00 uur verzorgt het duo met de naam Zillertal Sound een kerstconcert, ondersteund met lichtbeelden, in de HH. Bonifatius en Gezellenkerk in de Veldmaat. Twee jaar geleden was dit Oostenrijkse echtpaar ook al in Haaksbergen. In de Lourdeskerk hebben ze daar een indrukwekkend kerstconcert verzorgd. Het thema was die avond: Wenn’s Weihnacht wird im Zillertal.

 

Uit het prachtige Zillertal in Oostenrijk, het meest bekende dal van de wereld, komt veel goeds en dat is op de eerste plaats de muziek. Als je er door de dorpen wandelt, lijkt het wel of uit elk huis muziek klinkt. Als u bij de  “Sonnwendhof” aankomt, net buiten het Zillertal in het plaatsje Schwaz,  klinkt de muziek nog iets luider. Hier staat het huis van het echtpaar Rita & Andreas Slechter, van de “Orig. Zillertal Sound”. Andreas is tekstschrijver componist, en samen met zijn vrouw Rita, zijn beiden met hart en ziel muzikanten.

 

Ze spelen de oorspronkelijke Zillertal Sound, een eigen muziekstijl binnen deze zo populaire stijl volksmuziek.  De “Orig. Zillertal Sound” maakt muziek die uit het hart komt, en geen imitatie is van andere groepen binnen dit genre. Het duo kiest een geheel eigen muzikale richting. De originaliteit in hun muziekstijl en in eerlijke en oprechte teksten, zijn het handelsmerk.

 

Naast de ongeveer 150 live optredens per jaar in hun thuisland Duitsland en in het buitenland, vooral in Zwitserland, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Engeland en zelfs de Verenigde Staten enthousiasmeert het jonge paar het publiek (jong en oud), met hun stem en krachtige songs. Hoogtepunt voor de twee muzikanten was de onderscheiding voor de beste muzikale prestaties tijdens hun tournee in 2009 en 2010 in Amerika. “Hoewel ons leven vroeger werd bepaald door de landbouw, wonen we niet langer in het Zillertal, maar onze oorsprong ligt er nog steeds”, zegt Rita. De Zillertaler kostuums dragen de twee muzikanten met de nodige “ Tiroolse trots”, aldus Rita en Andreas.

 

De Zillertal Sound huurt de kerk van de parochie, vrijwilligers uit de Veldmaat zullen helpen bij de kaartverkoop.

 

Locatie:            HH. Bonifatius en Gezellenkerk, Veldmaterstraat 61-63, Haaksbergen
Datum:             10 december 2014
Aanvang:          20:00 uur
Entree              € 12,50

 

Kaartverkoop:
Kaarten voor dit concert zijn te koop in de pastorie van de Bonifatiuskerk, van 17:00 uur tot 18:00 uur op de volgende dagen:

 

woensdag 26 november
zaterdag 29 november
woensdag 3 december
zaterdag 6 december

 

Op 10 december zijn ook nog kaarten te koop. De kassa is open vanaf 19:00 uur.

 

Voor meer informatie over Zillertal Sound kijk op http://www.rita-und-andreas.at/